Groeien zonder grenzen

Terug naar het overzicht

AutoStore speelt in op vraag naar schaalbare logistiek

 De online omzet blijft onverminderd groeien. In het eerste kwartaal van 2016 werd in Nederland 22 procent meer online uitgegeven aan producten dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent dat e-commerce magazijnen vroeg of laat tegen de grenzen van de groei oplopen:

  • Orders gaan niet op tijd de deur uit.
  • Gangpaden in magazijnen raken verstopt.
  • Stellingen bieden te weinig ruimte voor groeiende voorraden en assortimenten.
  • Orderpickers moeten onnodig lange afstanden afleggen.
  • Foutpercentage neemt hand over hand toe.

Een nieuwe generatie automatische opslag- en orderverzamelsystemen biedt een passend antwoord op de uitdagingen in e-commerce magazijnen. In een geautomatiseerd magazijn verliezen orderpickers geen tijd meer met het zoeken en lopen naar picklocaties. Het systeem brengt de pickvoorraad naar de orderpickers toe, die alleen nog maar het juiste aantal artikelen hoeven te pakken. Dat betekent dus geen verstoppingen in gangpaden meer, geen nodeloos lange afstanden en minder pickfouten – een verkeerd artikel picken is immers vrijwel onmogelijk geworden. Een geautomatiseerd opslag- en orderverzamelsysteem is bovendien uiterst compact, waardoor u meer voorraad in uw bestaande pand kunt opslaan. Verhuizen is dus niet nodig.AutoStoreFlexibiliteit en schaalbaarheid
Het grote voordeel van AutoStore is de flexibiliteit en schaalbaarheid. Het systeem past in elk bestaand pand en is eenvoudig uit te breiden. Als de opslagcapaciteit te kort schiet, kunnen extra bakken worden geplaatst. Is meer orderverwerkingscapaciteit nodig? Dan voegt u eenvoudig extra robots of werkstations toe. Met AutoStore kent groei dus geen grenzen meer.

AutoStore is het toonbeeld van de nieuwe generatie automatische opslag- en orderverzamelsystemen. De pickvoorraad ligt in kunststofbakken die zijn opgestapeld in een aluminium grid. Over het grid rijden robots die de bakken uit het grid hijsen en één voor één naar een werkstation brengen. Ingewikkelder dan dat is het niet.

Meer weten? Vraag dan de whitepaper op!
Om de AutoStore whitepaper te ontvangen kunt u het contactformulier invullen waarbij u bij Uw vraag Whitepaper AutoStore invult.

 

 

Overig nieuws