Praktijkverhalen

Astellas, geneesmiddelenfabrikant in Meppel: Leverbetrouwbaarheid stijgt dankzij modernisering van magazijn

Het geautomatiseerde palletmagazijn van Astellas was na dertien jaar aan het eind van zijn levensduur. Dankzij de nieuwe magazijnkranen met hun bochtentechniek en het strakke onderhoudsschema van Lalesse behoren de vele storingen in het magazijn van de geneesmiddelenfabrikant uit Meppel nu tot het verleden. Medewerkers hoeven niet langer te wachten op grondstoffen of verpakkingsmaterialen en productielijnen staan niet meer stil.

Lees meer

Huisman, producent van offshore equipment in Schiedam: Voorraadbetrouwbaarheid stijgt dankzij automatisch magazijn

Toen Huisman besloot een nieuw magazijn te bouwen, stond één ding vast: het moest een automatisch magazijn worden. De producent van offshore equipment schakelde daarom Lalesse in voor de inrichting van het magazijn. Het resultaat is een gestroomlijnde operatie met een automatisch palletmagazijn en een miniloadsysteem. Dat heeft geleid tot een grotere productiviteit én een grotere voorraadbetrouwbaarheid.

Lees meer

Suominen Codi Wipes, producent van wet wipes in Veenendaal: Operationele kosten dalen dankzij magazijnkranen

Binnen vier jaar na de opening van het nieuwe magazijn besloot Suominen Codi Wipes de drie versleten smallegangentrucks te vervangen door magazijnkranen. Een belangrijke eis was dat de bestaande stellingen en rollenbanen opnieuw gebruikt zouden worden. Waar verschillende magazijninrichters dat voor onmogelijk hielden, zag Lalesse dankzij de toepassing van innovatieve technieken goede kansen. Het resultaat is een operatie met significant lagere kosten.

Lees meer